Menu

23. ročník Vďakyvzdania za Dary zeme - 18.9.2016

Akokoľvek hlboko by sme siahli do histórie našich predkov,  vždy by sme obdobie po žatve našli v spojení s dožinkami, s vďačnosťou Bohu za úrodu, silu a zdravie. Možno aj preto, lebo naši starí rodičia si každé zrnko obilia, každú skivu chleba ťažko odpracovali. Od jari do jesene svoje sily premieňali v prácach na poli s pomocou Božou v úrodu zaplňujúcu sýpky,  pivnice i komory, aby mali dostatok na obživu počas roka a hlavne zimného obdobia,  pre seba i pre statok. O to viac si cenili Božiu priazeň i ochranu. Je pekné, keď pokračujeme a chceme zachovať tradície našich predkov, zvlášť takéto, pretože vždy je za čo ĎAKOVAŤ.

Nech naše Vďakyvzdanie nie je vďačnosťou len pre dnešok, ale už pre všetky dni...

Neoddeliteľnou časťou podujatia je popoludňajšie RODEO v areáli PD v Novej Ľubovni. Tento rok tradičné disciplíny a ukážky výcviku dravcov a psov okorenili ukážky jazdnej polície z Košíc.

Veľké poďakovanie patrí Poľnohospodárskemu družstvu Nová Ľubovňa - Ing. Štefanovi Olšavskému  za vytrvalosť v udržaní tejto tradície, našim kňazom - Mgr. Mariánovi Katrenčíkovi a Mgr. Vladimírovi Fedorekovi za slúženie slávnostnej svätej omše, zúčastneným hosťom, poľovníkom, trúbačom..., všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k zdarnému priebehu tohoto podujatia.

Foto: Ing. František Mojcher

Fotogaléria: www.novalubovna.sk/fotogalerie/3/