Menu

Odpustové popoludnie 15.7.2012

 Dňa 15. júla 2012 slávnostnou svätou omšou v našom novoľubovnianskom chráme vyvrcholila odpustová slávnosť k úcte Panny Márie Karmelskej. Na odpustovné popoludnie obec pripravila kultúrne podujatie, ktoré zaiste v každom účastníkovi zanechalo príjemný, neopakovateľný kultúrny zážitok.

Úvodom svoje vzácne talenty predstavili členovia nášho Folklórneho speváckeho zboru z Novej Ľubovne, ktorého mužské zastúpenie ste už mohli spoznať pri rôznych podujatiach v obci, či okrese. Dámy tohoto zboru však mali v tento deň premiéru. Taktovku našim nadšencom drží Mgr. Peter Jendrichovský, ktorý neľutuje čas a silu, aby upevnil v členoch chuť a spevácke nadšenie.

Na tóny ľudových piesní nadviazali členovia Kočovného divadla Drak z Prešova, ktorí predstavili recitál najkrajších piesní z legendárneho predstavenia "Na skle maľované". Že si získali veľký obdiv a uznanie potvrdzovali reakcie publika po každej pesničke, ako aj veľký záujem po ukončení ich predstavenia.

No a na záver sa odohralo priateľské futbalové stretnutie ŠK Nová Ľubovňa proti TJ Oravská Polhora, kde futbalové mužstvo vedie p. Jozef Pečarka, rodák z Novej Ľubovne. Naši futbalisti síce porazili hostí 6:0, no predsa len, domáca pôda a publikum robí svoje. Pred odpískaním začiatku futbalového stretnutia zástupcovia nášho klubu verejne poďakovali za veľmi dobré futbalové výkony dlhoročnému futbalovému "predákovi" Matúšovi Konkoľovi, ktorý ukončil členstvo v klube z dôvodu odsťahovania sa do zahraničia. Matúš Konkoľ bol veľmi dobrý reprezentant a v posledných rokoch činnosti najlepším hráčom klubu.


 

Všetkým účinkujúcim patrí náš obdiv a veľké POĎAKOVANIE.

Vďaka patrí aj všetkým divákom, ktorí ste svoj voľný čas využili na priateľské stretnutie a kultúrne vyžitie.

Ďakujeme aj všetkým, ktorí prispeli organizačne k uskutočneniu tohoto podujatia – Športovému klubu v Novej Ľubovni, Komisii športu pri OZ Nová Ľubovňa, Firme SLK – catering Nová Ľubovňa, ako aj Mgr. Márii Folvarčíkovej, ktorá toto podujatie pre Vás takto pekne zdokumentovala.