Menu

Požehnanie a uvedenie centra obce do užívania - 3.5.2015

Dňa 3.5.2015 sa konala Slávnosť sv. Floriána, spojená s požehnaním a uvedením zrekonštruovaného centra obce do užívania. V popoludňajších hodinách program pokračoval práve na priestranstve pri obecnom úrade, kde sa širokej verejnosti prihovoril starosta obce, pán Stanislav Turlík. Správca farnosti, vdp. PaedDr. Marcel Bača, zas toto dielo požehnanal. K spevu a zábave nás veselými tónmi nabádala skupina BRAVO z Novej Ľubovne. Pochutnať ste si mohli na chutnom guláši spoločnosti SLK-catering. No a nie len deti, ale aj dospelí,  neodolali chutnej jadranskej zmrzline z vlastnej výroby Martina Konkoľa. Hasiči mysleli aj na to najmenšie obecenstvo a pripravili nafukovací hrad pre ich potešenie.

Nové priestranstvo centra našej obce nie  je len parkovisko pri úrade, či ulička, ktorou popri budove prejdete. Patria tu aj nové chodníky pri ceste III. triedy v hornej časti obce, ako aj zrekonštruované oddychové zóny pri budove ambulancie MUDr. Vorobeľovej, či na priestranstve bývalej materskej škôlky Krupka.

Za všetko hovoria slová  Stanislava Turlíka, starostu obce:

" Nová Ľubovňa má bohatú históriu. Osudy ľudí i významné udalosti sú vpísané do kníh, spomienok, obrazov, filmov, fotografií, ale i do stavieb. Každá doba priniesla do našej obce niečo nové, iné, niečo, čo ju zdobí a obohacuje dodnes. Je tu mnoho zaujímavých miest, ktoré navštevujeme a máme ich radi. No niečo tu predsa len chýbalo. Miesto, či skôr priestor - symbolické srdce, či centrum obce.

Som preto veľmi rád, že dnes môžem oficiálne uviesť do užívania zrekonštruovanú oddychovú zónu, naše nové centrum obce.

Myšlienka vzniku malého námestia sa zrodila už skôr, no príprava ako aj realizácia stavby si vyžadovali dlhší čas.Postupne sme získali pozemok, financie a vďaka veľkému pochopeniu, ústretovosti a trpezlivosti vás všetkých sa toto malé, ale veľmi dôležité dielo stalo skutočnosťou. Je to síce skromný priestor, ale s o to bohatšími možnosťami. Verím, že si získa vašu priazeň a želám si, aby táto zóna bola miestom príjemného oddychu a častých vzájomných stretnutí ľudí.

Milí spoluobčania,

ďakujem vám všetkým za hojnú účasť na slávnostnom uvedení zrekonštruovaného centra do užívania.

Verím a dúfam, že si aj tento kút našej obce budeme vážiť a starať sa oň tak, aby tvoril dôstojnú históriu našej obce a symbolizoval našu vzájomnosť."

 

Pre fotozábery zo slávnostnej svätej omše kliknite tu: www.novalubovna.sk/photo-album-sk/slavnost-sv-floriana-352015/