Menu

Rozlúčka s pánom farárom - Mgr. Slavomírom Gallikom, 6.7.2014

Milý, náš duchovný otec.

J.M. Vianney povedal: „Kňaz má kľúč od nebeských pokladov. Je božím správcom a hospodárom jeho dobier. Bez kňaza by smrť a utrpenie nášho Pána bolo bezvýznamné. Kňaz pokračuje v diele vykúpenia na zemi. Kňaz je láskou Kristovho srdca.“

Stalo sa, dostali ste, takpovediac, povolávací rozkaz. A vy, s poslušnosťou voči biskupovi, teraz meníte pôsobisko pastorácie. Boli ste súčasťou nášho farského spoločenstva 11 rokov a za ten čas sme s vami prežili veľa pekného, ľudského, nezabudnuteľného a popri tom všetkom sme cítili, kým kňaz naozaj je. Zachovajte si na nás v srdci iba pekné spomienky a tie zlé, nám prosím, odpusťte a zabudnite na ne.

V jednej kázni na Bielu sobotu ste rozprávali o viere ako o štafetovom kolíku. Budeme sa usilovať odovzdať ho ďalej, aby naša viera nikdy neochabla a nestratila sa z nášho života.

Predovšetkým, úprimné Pán Boh zaplať za všetky sviatosti, ktoré ste nám vyslúžili. Od krstenia našich detí, cez spoločne slávenia eucharistie, sviatosti zmierenia – osobitne pre naše prvoprijímajúce deti, sviatosti manželstva a až po sviatosti pomazania chorých. Ďakujeme tiež za hlásanie Božieho slova, za formáciu detí a mládeže, neúnavne počas príprav na prijatie sviatosti birmovania. Veď aj vašou zásluhou máme v našej dedinke jedného diakona a dvoch bohoslovcov. Taktiež úprimnú vďaku vyslovujeme aj za vaše obrovské úsilie pri zveľadení nášho chrámu, kaplniek, Domu nádeje, či fary.

Želáme Vám v novom pôsobisku veľa milostí a darov Ducha Svätého, Božie požehnanie, ochranu Matky Božej a živú, aktívnu farnosť. Aj naďalej bojujte dobrý boj, zachovajte si pravú vieru, aby Vás raz Pán ozdobil vencom pre víťazov.

Milý pán farár, ešte raz za všetkých farníkov - zo srdca ďakujeme a nech vám dobrotivý Pán Boh tú všetku prácu odplatí.

(Za fotografie ďakujeme Mgr. Márii Folvarčíkovej)