Menu

Rozlúčka s pánom kaplánom, vdp. Mgr. Pavlom Krokusom - 27.02.2023

 V tú chladnú nedeľu, keď nám zima  dala pocítiť, že je ešte stále pri moci, počuli sme  po sv. omšiach z úst správcu našej farnosti,  Mgr. Mariána Katrenčíka, oznam, ktorý vyvolal zvláštnu chvíľu ticha:

 

"S účinnosťou od 01.03.2023 diecézny administrátor, biskup Ján, mení miesto pôsobenia vo vinici Pánovej, dp. kaplána Pavla Krokusa. Odchádza do farnosti Bušovce, ako farský administrátor. Chcem sa úprimne poďakovať p. kaplánovi Pavlovi za skoro 5 rokov spoločného pôsobenia v našej farnosti. Vyprosujme mu vo svojich modlitbách a obetách silu a dary Ducha Svätého  na novom pôsobisku. ..."

 

 

Nuž, v tento deň asi málokoho zaujímali vločky snehu a ľadový vietor, ktorý sa preháňal po chotári. Tento deň naplnili spomienky, úcta i tiché prosby o silu i zdravie, aby nové pôsobenie p. kaplána bolo požehnaním tak pre neho, ako aj pre zverenú farnosť.

 

Za celých tých, skoro päť rokov pôsobenia v našej farnosti, jednym dychom hovoria úprimné slová Júlie Hubeňákovej, ktorá z pravdivých spomienok i myšlienok uvila toto poďakovanie za celú našu farnosť:

Pán kaplán Pavol,  aj v mene obce Vám ďakujeme za požehnaný čas Vášho pôsobenia u nás v období od 10.07.2018 - 28.02.2023. Nech Vám Pán odplatí Vašu námahu a nech požehná ďalšie roky Vašej služby v novej farnosti. Neste i naďalej ochotne a radostne svoj kríž.

Ďakujeme