Menu

Výročná členská schôdza 10.2.2015

Či môže byť úprimnejšie vyznanie na fašiangy, ako láskavý humor vnúčat adresovaný svojim starkým?

Napríklad,  tieto vtipy poznáte?

Dedko sa sťažuje doktorovi: "Pán doktor, bolí ma veľmi ľavá noha". Po vyšetrení doktor pokrúti hlavou a povie: "Nuž dedko, to bude vekom". Dedko to však nesúhlasne okomentoval: "Vekom to nemôže byť, pán doktor. Pravá noha je rovnako stará ako tá ľavá a predsa nebolí..."

ALEBO:

Babka odišla z domu do mesta a v tom si spomenula, že zabudla vypnúť varič. Nuž zloží ruky k modlitbe, zahľadí sa prosebne k nebesiam a riekne: "Anjeličku, môj strážničku, opatruj moju dvojplatničku a prepni ju zo 6-tky na 1-čku..."

Aj tieto humorné situácie (ani nie až také nereálne) odzneli v hereckom prevedení detí  našej školy, ktoré svojim vystúpením, bohatým na slovo, pieseň i humor, prišli pozdraviť našich dôchodcov v tento fašiangový čas.

Po otvorení stretnutia zaznela sálou krásna mariánska pieseň, akou sa už tradične členovia prihovárajú našej Nebeskej Matke a prosia o pomoc i záštitu. V oficiálnej časti výročnej členskej schôdze sa hodnotil predchádzajúci rok, tak z finančnej stránky, ako aj z pohľadu uskutočnených podujatí, brigád, aktivít. Prítomným sa prihovoril aj pán starosta, Stanislav Turlík, ktorý pokračujúc v diskusii poďakoval dôchodcom za účasť na Referende o rodine a taktiež ich oboznámil s plánovanými prácami v obci. Napríklad s aktuálnou rekonštrukciou bývalej kaviarne Glóbus na IBV Kolačkov, kde práve prebiehajú potrebné práce na zveľadenie, zatiaľ jednej spoločenskej miestnosti s príslušnou kuchynkou, ktorá by mala slúžiť našim občanom na usporiadanie rodinných osláv, kultúrnych podujatí a pod.  Vyzval zároveň členov klubu, ak disponujú starými fotografiami, alebo fotografiami svojho rodu, aby ich poskytli pre nafotenie a uchovanie v digitálnej podobe. Obec v spolupráci s Mgr. Máriou Folvarčíkovou (na jej zaujímavý podnet) plánuje zriadiť webovú stránku, alebo na jestvujúcej stránke obce, chce zverejniť tieto fotografie, ktoré by prislúchali rodom podľa priezvisk a prímení, ktoré v našej obci žili alebo ešte stále žijú.

Členovia klubu si na tejto schôdzi zvolili novú predsedníčku, p. Ľudmilu Bolešovú a štyroch nových členov klubu - Irenu Folvarčíkovú, Paulínu Waclavovú, Janu Žembovú a Jozefa Konkoľa. Aktuálny prehľad členov výboru nájdete tu www.novalubovna.sk/clanky-detail/vybor-klubud-dchodcov-od-1022015/.

Peknou aktivitou klubu je aj dobrovoľná zbierka na katolícke médiá (rádio Lumen a televízia LUX). Napríklad minulý rok  im klub prispel spolu  skoro 500 €.

Výročnú členskú schôdzu ozdobila aj výstava ručných, háčkovaných prác, ktoré doniesli členky klubu a boli zverejnené zúčastneným počas celej schôdze.

Pred chutným občerstvením a pohodou v družnom rozhovore bol ten správny priestor na vyslovenie poďakovania za dvanásťročnú prácu predsedníčky pani Márii Hudákovej, ktorá na vlastnú žiadosť z tejto funkcie odchádza, no naďalej bude nápomocná ako členka výboru. Slovami vďaky nešetril ani pán starosta, ani členka výboru Anna Jendrichovská. Z rúk ich obidvoch si p. Hudáková prevzala ďakovné listy.

Na záver patrí poďakovanie všetkým členom výboru a všetkým, ktorí sa akokoľvek pričinili o zorganizovanie tohoto krásneho ľudského stretnutia. Poďakovanie patrí aj p. Melcherovi, ktorý si "dotiahol" aj svoju harmoniku a doprevádzal členov klubu pri spievaní krásnych ľudových piesni. Nuž, možno povedať: "Čo Melcher - to muzikant", veď aj jeho vnučka Katka sa v programe predstavila prednesom a hrou na lesný roh.

Foto: Ladislav Folvarčík

 


K stiahnutiu